Ny hage. Ny start. Ny blogg.

Image

Sommeren 2012 overtok vi et overgrodd villniss av en hage. Huset er fra 1926, så selve hagen er gammel, og i nesten hundre år har den vært nesten tre ganger så stor. Men da vi overtok den var tomta seksjonert, mye av de gamle vekstene fjernet og vår andel av hagen var ca 600 m2.

Da vi var på visning i april så ikke hagen så ille ut. I mai var vi en liten tur innom og så fort at her blir det mye ugress. Da vi overtok i juni var den totalt overgrodd. Det som engang var en plen var blitt en blomstereng, og skvallerkålen hadde overtatt rundt hushjørnene.

På grunn av byggearbeider på de utskilte seksjonene var det store jordhauger på store deler av plenen og mye av hekken var røsket opp og fjernet.

I tillegg var jeg høygravid, og hagen hadde definitivt ikke førsteprioritet.

Dette var utgangspunktet. Og starten på en hagedagbok jeg til nå har ført på papir. Målet er å overføre denne til en blogg hvor jeg om fem år kan sitte og se tilbake på veien til drømmehagen, hva vi har gjort underveis, og hva som fortsatt gjenstår av planer. I tillegg kan jeg samle inspirasjon fra hager jeg besøker, ting jeg ser i blader og på reise, og så blir det nok mye fra mammas hage. Eller mormors hage som den vil hete i oversikten.

Dette er altså noe jeg gjør for min egen del. Men hvis noen finner tips og triks blant mine mer og mindre vellykkede prosjekter er jo det hyggelig. Og så er det alltid kjekt å være en del av et fellesskap. Men nå, på tide å komme i gang!

Advertisements

4 thoughts on “Ny hage. Ny start. Ny blogg.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s