Å dyrke tomater

DSCF7290

Det hender jeg tar litt av, og det har jeg visst absolutt gjort i år når det gjelder tomatdyrking. Det spirer og gror i vinduskarmen, og sist jeg telte lå det an til 42 tomatplanter. Nå er det vel heller tvilsomt om jeg klarer å dyrke absolutt alle de små spirene frem til voksne planter. Men noen bør det jo bli til slutt.

Blir det for mange får jeg sette plantene i noen fine potter og ta dem med på besøk. Når de har fått vokst seg litt til altså.

Sorten jeg har valgt er i følge teksten på pakka en lettdyrket busktomat. Jeg tror den heter “Kirsikka”, men er ikke sikker, for navnet har jeg rett og slett klart å klippe bort før jeg fikk notert meg det. Det blir uansett spennende å følge med på hvordan den oppfører seg, om tomatene blir gode og om jeg får den til å trives ute i hagen.

I dag oppdaget jeg også at det er blitt en liten tomatspire av cherrytomatene jeg delte opp og puttet i såjord for et par uker siden. Det er et eksperiment jeg er veldig spent på hvordan det går med, og så langt ser det lovende ut.

Jeg skal få tatt noen bilder, så jeg kan skryte av hvor fint alt ser ut. Akkurat nå er hele skjenken foran vinduet fullt av potter. Nevnte jeg at jeg lengter etter vår?

2 thoughts on “Å dyrke tomater”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s