Vårens prosjekt

Image

Sånn ser det ut i kjøkkenhagen om dagen. Hvitt og stille. Det ser til og med ganske ryddig ut.

Og her er altså vårens største prosjekt.

Planene strekker seg langs hele kortsiden og videre bak annekset. Her skal det ryddes og fjernes alt av ugress småtrær. Deretter har vi tenkt å legge duk, for så å kjøre på grus. Alt i håp om at dette kan bli et (relativt) ugressfritt område for dyrking av bær og grønnsaker.

Det blir flere pallekarmer, “nytt” plantebord (kaninburet gjøres om), to kompostbinger og en portal med klatrende klematis som inngang til det hele.

Image

Bak annekset har det tidligere vært et bringebærland. Dette har jeg tenkt å fornye. I tillegg er planen å plante druer inn mot husveggen. Her står sola på fra tidlig morgen til litt ut på ettermiddagen, så det bør bli fine forhold og gode søte druer.

I enden mot bakhagen blir det enten mer klematis eller klatreroser på en ny portal. Håpet er å skape følelsen av en egen liten verden full av spiselige vekster.

Det er godt å ha planer, er det ikke? Hvordan det går med planene ser vi til sommeren.

Uansett tror jeg det blir et spennende hageår, med ei lita jente som nærmer seg to og begynner å bli stor nok til å hjelpe mamma’n sin i hagen.

Advertisements

4 thoughts on “Vårens prosjekt”

  1. Kult, du har nesten like “stor” kjøkkenhage som meg – og har akkurat like mange planer. Dette skal jeg følge med på! Lange smale tarmer langs husveggen er super til dyrking, det tror i hvertfall jeg! 😉 Klem

  2. Vilka spännande planer, stort lycka till. Roligt att dottern är stor nog att vara med i trädgården nu, att så frön är spännande och roligt. För att inte tala om att vattna (både sig själv och växterna… 😉 )
    Kram Kristina

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s